Σεμινάριο Καλουπιού

Καλούπια από γύψο και σιλικόνη
  • Not categorized
  • Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σεμινάριο Καλουπιού

Ο Αλτίν Πατσέλης στις Κεραμικές Μορφές έφερε σε επαφή τους μαθητές των τμημάτων της Κεραμικής Τέχνης με την τεχνική της δημιουργίας καλουπιού από γύψο για πατητό και χυτό πηλό αλλά και τους μαθητές της Κλασσικής Γλυπτικής Μελέτης με την τεχνική του καλουπιού σιλικόνης με εσάρπα γύψου.

Η διαδικασία έγινε σε μικρά γκρουπ ώστε να μπορεί να παρακολουθούνται όλοι οι συμμετέχοντες σωστά από τον δάσκαλο με στόχο να ολοκληρώσουν τα αντικείμενα τους σωστά και να εξοικειωθούν όσο γίνεται με την πρώτη προσέγγιση των τεχνικών που απαιτήθηκαν.

Η δυσκολία του πώς χωρίζουμε κάθε φορά το αντικείμενο μας ώστε να αποδοθεί σωστά το καλούπι είναι κάτι που προβληματίζει κάθε φορά αυτόν που το αποτολμά. Αυτό λύνεται με την επανάληψη την πρακτική εξάσκηση και φυσικά την συμβουλή του δασκάλου.

Το τμήμα της Κλασσικής Γλυπτικής δούλεψε το τελευταίο γλυπτό σε όρθια πόζα σε καλούπι σιλικόνης με εσάρπα γύψου, είδος καλουπιού αρκετά δύσκολο και απαιτητικό.

Πολλοί μαθητές το ολοκλήρωσαν δημιουργώντας το τελικό γλυπτό με γύψο και έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Το σεμινάριο αυτό θα επαναληφθεί την νέα χρονιά μετά τον νέο χρόνο στις Κεραμικές Μορφές.

Back to top