2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΨΗΣΙΜΑΤΩΝ

Naked Raku Καπνιστά & Raku
  • Not categorized
  • Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΨΗΣΙΜΑΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΨΗΣΙΜΑΤΩΝ στις ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ.

Με επιτυχημένα αποτελέσματα και πολύ κέφι από τους συμμετέχοντες στέφθηκε το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από τον κεραμίστα Θοδωρή Γαλιγαλίδη και την Μαριλένα Μιχοπούλου στις Κεραμικές Μορφές από 24 Μαίου – 4 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου όπου μας φιλοξένησε για την πραγματοποίηση του πονήματος αυτού.

Όλοι οι συμμετέχοντες πειραματίστηκαν με διάφορα αναγωγικά υλικά όπως πριονίδι, καφέ, τρίχες αλόγων και φύλλα συμμετέχοντες οι ίδιοι πολλές φορές , την στιγμή της αναγωγής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εξοικειώση τους με την τεχνική, ειδικά αυτοί που συμμετείχαν για δεύτερη και τρίτη φορά στο σεμινάριο δηλώσαν ότι «τώρα κατάλαβαν πιο καλά την όλη διαδικασία».

Συγκεκριμένα προσεγγίσαμε το σεμινάριο από την πλευρά του Naked Raku, με χρήση ή όχι της terra sigilatta λευκής και κόκκινης καθώς επίσης και βαριάς καπνιστής ατμόσφαιρας και του απλού Raku. Επίσης οι μαθητές φτιάξαμε συνταγές υαλωμάτων μόνοι μας με πολύ καλά αποτελέσματα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά το σεμινάριο είχε διεθνή απήχηση μια που συμμετείχαν εκτός από Έλληνες και ξένοι από Αμερική, Λίβανο, Ρωσία, Αγγλία και Ρουμανία.

Όλοι μαζί παρέα δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας με πολύ καλά αποτελέσματα.

Το σεμινάριο θα επαναληφθεί με νέες τεχνικές και προσεγγίσεις τέλος φθινοπώρου 2017 και σε τριήμερα κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Back to top