ΑΛΤΙΝ ΠΑΤΣΕΛΗΣ

Γλύπτης

slider_three

Απόφοιτος της ΑΣΚΤ μαθητής του Θ. Παπαγιάννη.

Συμμετοχή σε Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες και Εκθέσεις
▪ Το 2002 συμμετέχει στην Δεύτερη Διεθνή Μπιενάλε «Scultura in Pietra di Vicenca» που διοργανώθηκε στην Grancona Ιταλίας.
▪ Το Μάιο 2003 συμμετέχει στην Α’ Συνάντηση Εργασίας Σπουδαστών Α.Σ.Κ.Τ. – Αρχιτεκτονικής Ε.Μ.Π.
▪ Το 2004 συμμετέχει στην Τρίτη Μπιενάλε των Φοιτητών Των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος που διοργανώθηκε στην Κρήτη.
▪ Τον Οκτώβριο 2005 συμμετέχει στην Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας Φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. που διοργανώθηκε στα πλαίσια διαφόρων εκδηλώσεων με θέμα «Μήνας Φωτογραφίας».
▪ Τον Ιούλιο 2006 συμμετέχει στο Συμπόσιο Γλυπτικής στη Σκύρο.
▪ Τον Ιανουάριο 2007 συμμετέχει σε ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης «Switch On» με θέμα «Corpus» (Το ανθρώπινο σώμα).
▪ Απρίλιο 2007 συμμετέχει στο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Golden Kentaur» στο [...]

ANISH CAPOOR

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΑΥΡΟ

Ο γλύπτης μεγάλων και …τεράστιων εγκαταστάσεων παγκοσμίου φήμης ANISH CAPOOR χρησιμοποιεί στα νέα του έργα το απόλυτο μαύρο γνωστό ως VANTABLACK του οποίου έχει και τα αποκλειστικά  δικαιώματα. Η εταιρία Surrey Nanosystems δημιούργησε το απόλυτο μαύρο για στρατιωτικούς σκοπούς. Είναι τόσο απόλυτα μαύρο που απορροφά το 99,96 % του φωτός με αποτέλεσμα το τσαλακωμένο και βαμμένο αλουμινόχαρτο που δείχνει η φωτογραφία του άρθρου να μην μπορεί να φαίνεται τσαλακωμένο. Ο ίδιος πειραματίζεται στο απόλυτο μαύρο από το 2014 αν και οι γενικότερες έρευνές του στα χρώματα διαρκούν 30 χρόνια. Η αποκλειστική χρήση αυτού του μαύρου φαίνεται ότι έχει εγείρει αρνητικά σχόλια από συναδέλφους του. Το μαύρο αυτό θεωρείται η επανάσταση τόσο στους εικαστικούς όσο και στην τεχνολογία υλικών με όλες τις εφαρμογές της.

Σας παραθέτω το άρθρο από την artnet news

https://news.artnet.com/art-world/anish-kapoor-vantablack-exclusive-rights-436610

Anish Kapoor provoked the fury of fellow artists by acquiring the exclusive rights to the blackest black in the world.

Known as Vantablack, [...]

ΠΡΑΞΙΣ

Ατομική έκθεση της Μαρίας Βλαντή

Η νέα ατομική έκθεση στο γνωστό στέκι της Μαρίας Βλαντή στην αίθουσα τέχνης Μέδουσα ξεκινά με τον τίτλο Πράξις αύριο Πέμπτη 8.00μμ 3/3/2016 και θα διαρκέσει μέχρι  9 Απριλίου. Η Μαρία Βλαντή διαπραγματεύεται τις κυβόσχημες και κυλινδρικές κολώνες- όγκους  σαν εγκαταλειμένα μέλη αρχαίων τοίχων.

Όγκοι κύβων που ισορροπούν πνίγουν  ή στηρίζουν μικρότερους μαύρους όγκους – μορφές..

Επαναλαμβανόμενα επιτοίχια πλακίδια αρχιτεκτονικής δομής ¨Γραφές¨και ¨Επάλληλα¨ με πηλό stoneware σε λευκό και μαύρο, αποτυπώνουν την ανθρώπινη αφή.

Η έκθεση
«Πράξις», Μαρία Βλαντή, Γλυπτική
Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης: Ξενοκράτους 7, τηλ. 210 7244552
Εγκαίνια: 3 Μαρτίου, στις 20.00
Διαρκεί: ως 9 Απριλίου
Ωρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή (11.00-14.30 & 18.30-21.30), Σάββατο (11.00-15.00)

Πηγή: Μεγάλα γλυπτά από πηλό της Μαρίας Βλαντή, σαν παλιά αρχιτεκτονικά μέλη- Στην γκαλερί Μέδουσα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/252777/megala-glypta-apo-pilo-tis-marias-vlanti-san-palia-arhitektonika-meli-stin-gkaleri#ixzz41lWoUFvR

img_7591

    Back to top