Κοπή πίτας 2018

Μαθήματα Κεραμικής

Κοπή πίτας 2018

Μαθήματα Κεραμικής
 • 14/03/2018
 • Not categorized
 • Posted by
 • Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κοπή πίτας 2018

Η Κατερίνα Λατούφη παρουσίασε το Bauhaus στις Κεραμικές Μορφές τον Μάρτιο. Αν και το Bauhaus δεν θεωρείται κίνημα τέχνης, επιρέασε πολύ το σύγχρονο desigh και φυσικά την αρχιτεκτονική , την γλυπτική σε όλα τα υλικά, τη μόδα , την ζωγραφική την κεραμική το κόσμημα και το θέατρο.

Συγκεκριμένα το σημαντικό αυτό αρχιτεκτονικό θα λέγαμε κίνημα ξεκίνησε αρχικά στην σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική σχολή που ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε στην Γερμανία από τον Βέλγο ζωγράφο και αρχιτέκτονα Henry Clement Van de Velde ο οποίος την διηύθυνε μέχρι το 1919. Αργότερα διόρισε διάδοχό του, τον Walter Gropius .

Η σχολή λειτούργησε σε τρεις διαφορετικές πόλης της Γερμανίας. Στη Βαϊμάρη από την ίδρυσή της έως το 1925, στο Ντεσάου  έως το 1932 και στο Βερολίνο έως το 1933, υπό την διεύθυνση των Walter Gropius, Hannes Meyer και Mies van der Rohe αντίστοιχα.

Ο Walter Gropius διευθυντής της σχολής από το 1919 έως το 1928, πρέσβευε το δόγμα «Τέχνη και τεχνολογία, [...]

 • 03/02/2016
 • Not categorized
 • Posted by
 • Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΛΥΦΟΤΗΤΑ

Πολλά είναι τα υλικά που βοηθούν στις μονώσεις ώστε να μπορέσουμε να απομονώσουμε μέρος του υλικού για παιχνίδια χρώματος και υφές. Εδώ στις Κεραμικές Μορφές πειραματιζόμαστε κάθε χρόνο με ένα αγαπημένο υλικό, την γομαλάκα .Η ρητίνη της γομαλάκας παράγεται από ένα έντομο της οικογένειας των Αφιδών που εκκρίνει ένα προστατευτικό υλικό για να καλύψει τα κλαδιά στα οποία σταθμεύει.

ΓΟΜΑΛΑΚΑ ΞΗΡΗ

Η ρητίνη της γομαλάκας στο εμπόριο την βρίσκουμε σε μορφή λεπτών φύλλων, σε χρώμα ξανθοκόκκινο.
Διαλύεται σε οινόπνευμα, στα αλκαλικά διαλύματα και σε άλλους διαλύτες, καλύτερα όμως στο μπλέ οινόπνευμα που είναι δυνατότερο. Στην αγιογραφία χρησιμοποιείται σαν στερεωτικό του χρυσού αλλά και σαν χρώμα στην επιπλοποιία καθώς και σαν μονωτικό από τους υδραυλικούς την πιο παλιά εποχή.

Άπλωμα της γομαλάκας

ΑΝΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πυροδοχείο - sagar box
 • 03/02/2016
 • Not categorized
 • Posted by
 • Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Το πυροδοχείο ως αναγωγική τεχνική είναι η πιο εύκολη και προσιτή αναγωγική τεχνική σε οξειδωτικό φούρνο. Το πως εξασφαλίζεις αναγωγική ατμόσφαιρα δηλαδή καύση του οξυγόνου είναι προφανές από το όνομά της. Χρειάζεσαι ένα καλά κλεισμένο δοχείο και οργανικά υλικά για να κάνουν την καύση του οξυγόνου. Κεραμικό φυσικά. Ένα πυροδοχείο λοιπόν. Αυτό το εξασφαλίζεις φτιάχνοντας ένα κεραμικό κουτί με καπάκι που να χωρά το ή τα αντικείμενα που θέλουμε να αναγάγουμε ή απλά χρησιμοποιώντας μια γλάστρα και για καπάκι μία πυρόπλακα. Άλλοι καλύπτουν τα κεραμικά τους με αλουμινόχαρτο πασπαλισμένο εσωτερικά με οργανικά υλικά.

Θειικό κοβάλτιο, χλωριούχος χαλκός (γαλαζόπετρα), χλωριούχος σίδηρος κλπ

Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε πηλό χωρίς shamotte για πιο λείο και φίνο αποτέλεσμα των αντικειμένων μας. Το πρώτο ψήσιμο καλό είναι να γίνει μέχρι 900 βαθμούς το πολύ. Αλλοι το κάνουν και 750-800C. Οι [...]

  Back to top